Naar de inhoud Naar zoeken Naar de footer

Restaurant ontwerpen in een zeer organisch gebouw

Home » Projecten » Restaurant ontwerpen in een zeer organisch gebouw

Voor Peter Roekens is elk project uniek en daarom hanteert hij telkens andere ontwerpmethoden. Daar door is zijn portfolio zeer divers en weet zijn cliënteel de persoonlijke aanpak te appreciëren. Een van zijn laatste realisaties was de inrichting van de westelijke Casino vleugel in Middelkerke. Een gebouw en landschapsarchitectuur ontworpen door het Amsterdamse Architectenbureau ZJA Architecten en DELVA landschaps- architecten. Het nieuwe casino gebouw is zeer organisch en beleefbaar als een duinlandschap.

Het was voor Peter Roekens een uitdaging om in opdracht van de Belgische cateraar Compass Group een restaurant te ontwerpen in een zeer organisch gebouw rekening houdend met de complexiteit van de keukentechnieken en het uitgebreide programma. Het werd al snel duidelijk dat het interieur een verlengde moest zijn van het exterieur, daarom hanteerde Peter Roekens enkel organische vormen, zoals hij zelf aangeeft, er valt geen enkele rechte lijn waar te nemen. Peter wou een warm en gezellig interieur creëren, er werden daarom voornamelijk zandtinten toegepast met her en der een groen, blauwgrijs en warmbruin accent verwijzend naar het duingras, de horizon en ondergaande zon.

Taste Silt’ brengt drie unieke ervaringen samen in de opmerkelijke restaurantruimte aan de westelijke zijde van het gebouw; een lounge bar, een brasserie en een gastronomisch restaurant, allen in een luxueuze omgeving. Er is één centraal wandelpad die de drie unieke ervaringen in het restaurant met elkaar linkt. De locatie is uniek en vanuit beide restaurantlocaties heb je zicht op de zee.

Het originele interieurdesign versterkt het unieke karakter van de kaart. De slanke inkomzone werd ingericht als ‘Silt Lounge’. Hier kan je lekker aperitieven met verfrissende dranken, streekbieren, (Belgische) wijnen en schuimwijnen, cocktails, mocktails en leuke fingerfoods. Silt Lounge heeft tijdens de zonnige dagen een groot zomerterras met 80 zitplaatsen.

Loop je wat verder, dan kom je meteen bij ‘Silt Casual Dining’, een brasserie met verschil[1]lende zitzones, open of meer intiem met op maat gemaakte zitschelpen. Op de lunch- en dinerkaart staan enkel gerechten met lokale en duurzame producten. Ook hier zal de originele interieurvormgeving en de speelse tafelschikking van het ontwerpbureau van Peter Roekens opvallen. In deze ruimte eet je zonder vrees à la carte. Er worden heerlijke gerechtjes gecreëerd en geserveerd, deels volgens het ‘sharing’ principe, die voor elke bezoeker toegankelijk zijn.

En dan is er tenslotte nog ‘Silt Fine Dining’. Dit is de plek voor een ultieme gastronomische beleving in Silt. Geborgen en discreet ga je in dit concept genieten van een totale beleving op culinair vlak. Met een beperkt aantal tafels, met zicht op de open keuken en met aangepaste lichtscenario’s is de ruimtelijke beleving top. Het is als het ware een 4 uur durende culinaire reis in een originele setting. Met dit unieke concept en interieurontwerp in Taste Silt hopen we dat het Casino Middel[1]kerke een culinaire bestemming wordt.

Peter Roekens

Interieurarchitecten & stylisten

Burggravenlaan 77, 9000 Gent